2014-07-29 Felicia

Eftermiddagsstranddyk blev til noget kystnært jern i stedet. Så Emil, Søren, Peter, Dorthe og undertegnede smuttede til Felicia i det flotteste (og hotteste) solskinsvejr. Dorthe og jeg havde, dels for sjov, dels pga. varmen, valgt våddragter denne gang. Fornuftigt valg, og de 14 grader på bunden var trods alt tålelige. Og hvor er det dog nemt at dykke i våddragt, og så kan man stå på hovedet! Vi havde underligt nok ikke ramt vraget med ankeret, så Dorthe og jeg måtte lægge line ud og afsøge. Og selvfølgelig fandt vi det først efter næsten en hel runde. Sigten var absolut ikke noget at skrive hjem om, og dyreliv var der heller ikke meget af. Men Peter fik dog en torsk med op, og Dorthe igen noget ligegyldigt vraggods. Jeg må vist snart en tur til skrothandleren :-)

 

Ricky

Comments

Emil's picture

Nå så har bestyrelsen været på eksklusiv tur. Dagens tur til Felecia blev aftalt over bestyrelsesmailen hvor efter den skulle have været sendt ud til alle men i stedet kom Jeg (Emil) lige til at sende den til bestyrelsen en gang mere. Så undskyld til alle jer der godt ville have været med men ikke fik buddet!

Søren, Peter og jeg kørte fra Randers med båden og mødte Ricky og Dorte i Grenå.

Vejret var så godt at Ricky og Dorthe havde fået den tosset ide at tage våddragt på eller var det i sympati med Jeppe der for tiden har en meget dyr våddragt?

Os der dykket tør ventet med at hoppe i dragten til vi kom der ud.

På positionen fik vi ankeret i vander og kunne konstatere at der ikke var noget strøm. Her efter hoppet Ricky og Dorte i vandet for at binde på. De havde lidt problemer med at finde vraget men til sidst lykkes det og bøjen kom i overfladen.

Ingen strøm i overfladen

Her efter fik jeg grejet op og kom også i vandet. Nede ved ankeret møder jeg Ricky og Dorte der har været så venlig at spænde snor ud på krys og tværs så man kunne finde tilbage til ankeret. Orienteringen kan være en udfordring de første par gange man dykker Felecia men efter nogle dyk er det ret nemt at finde rundt.

Der var ret mange torsk på vraget men ingen hummere i dag. Der var som altid en masse liv.

Hårhvarre

To af de mange torsk!

Alm. søstjerne spiser konksnegl

Blodrødsøstjerne på køllesøpung – to fede arter på et billede!

Et min inden jeg skal påbegynde min opstigning rammer mit hoved ankerkæden så ret godt timet men ca. samtidig finder jeg ud af at jeg har sat Rickys line i ventilerne. Hurtigt opgiver jeg at få den fri og så er der 3 valgmuligheder. Forsøg opstigning med den, Skær den over eller af med sættet. Jeg vælger den sidste vel vidende at jeg nok ikke kan overholde min overflade tid. Det går dog hurtigt faktisk så hurtigt at jeg kun overskrider med et lille minut.

I båden er vejret stadig skønt og da Søren og Peter ikke længe senere også er i båden og ankeret er hevet op er der ikke rigtigt nogen der gider hjem så vi driver længe mens vi nyder vejret før vi tager os sammen til at sejle hjem over.

Der ligger man helt godt!

Til ære for Henrik – jeg kan også tage billeder af mine føder og ligge dem på nettet!

Vandet var så fladt at jeg bliver liggende i stævnen og inden vi fik set os om er vi i havn.

Tak for en rigtig hyggelig tur!

Hilsen Emil