2015-07-30 Wolfgang Russ, Kobbervraget og sletterhagerev

Turen gik til Wolfgang Rush som udgangspunkt og så ville vi kigge på udviklingen i bølger til andet dyk, aftalen blev jeg mødtes med Emil i klubben omkring 11.30 så vi var klar til afgang kl 12

Da jeg kom i klubben lidt i halv var Emil allerede i gang med og fylde sine flasker så jeg gik i gang med og pakke mine og gøre båden klar, præcis 11.59 forlod vi klubben med kurs mod Esby.

Det gik forbavsende hurtigt med og få båden i vandet så inden længe var vi klar til og sejle mod dagens første destination Wolfgang Rush, aftalen blev jeg hoppede i som første mand og bandt på. Da jeg kom på bunden var der ikke meget og se af vrag lidt stumper hist og her så ankeret blev sat i klemme under den eneste store sten der var i nærheden hvorefter jeg begyndte og svømme med nord, her kom der lidt flere små vragdele og en blå sikkerhedshjelm samt støvler, heldigvis var ejermanden ikke og se, derefter svømmede jeg lidt i vestlig retning for at vende og gå stik syd da der dukkede lidt flere smådele op, efter ca. 50-80m begyndte der og dukke rimelig store stykke op og pludselig dukkede der kæmpe store jernsider op af vraget samt noget der lignede en overbygning, omkring dette tidspunkt kom der selvfølgelig et meget stort skib forbi, det viste sig og være Catlink færgen til Mols så sigten gik fra 5-6m til 2m på 10 sek. 

Catlink færgen i det "fjerne"

Efter yderligere 5-10 min besluttede jeg det nok var bedre og gå op da deco grænsen nærmede sig så deco bøjen blev sent i overfladen 15 min før tid. Lidt til min overraskelse var jeg faktisk også kommet en del længere væk fra båden i forventet omkring 200m men efter godt 5 min opdagede Emil heldigvis jeg lagde og svømmede i overfladen så jeg blev samlet op og vi kom tilbage og bandt på.

Så var det Emils tur til og komme i baljen så, da han kom til bunden eller tæt på opdagede han ankeret var revet løs og vi drev på omkring 35m så han kom op igen kort tid efter, jeg checkede GPS’en og vi var faktisk drevet små 600m fra positionen, så Emil måtte ombord igen og tilbage til positionen og smide anker på ny. Så blev det igen Emils tur til og hoppe i denne gang lå ankeret på bunden og efter min beretning fulgte Emil kompas kurs mod syd men opdagede kun nogle små fragmenter på turen og en del dyrelir, Buskhoveder søanemoner m.v.

Søpølser (høner) "drysset" ud over bunden.

Fløjfisk - ikke så tit vi ser den her hjemme!

Ammunition fra Wolfgang Russ 

Vi besluttede og hive ankeret op og tage næste dyk på Kobbervraget, så kursen blev sat mod denne position med et kort afstikker for lige og checke en ukendt position som umiddelbart ikke gav det store udslag på Ecco loddet.   Jeg hoppe igen i som første mand og bandt på vraget, efter en lille rundtur på vraget med GoPro for at filme det tag jeg et nærmere kig på delene, der ligger en del skrammel på vraget og under det ene vindue lagde der eft Buskhoved, nede i et firkantet rør stod der en rimelig stor torsk og grinede af mig nu harpunen lå i båden, nå pyt jeg besluttede vraget var set og vendte mod overfladen igen 10min før tid. Så blev det igen Emils tur til og hoppe i baljen og han fik beretningen om Buskhovedet samt torsk så han havde noget og kigge efter, 5-10 min efter Emil var hoppet i vandet kom Ebeltoftklubben sejlende til vores ellers hemmelige position som de så tydeligvis også kendte, vi fik en lille sludder mens Emil dykkede færdig for ikke lige og droppe anker ned oven i skibet men han var dernede, Emil kom op efter aftalt tid så han blev samlet op og Ebeltoftklubben kunne få smidt anker.

Dæksfenden hænger stadig på sin plads

Nogen der mangler en ny lampe?

Dagens sidste destination blev stenrev ved Sletterhagen, Jeg hoppe igen i som første mand og da der var noget strøm i overfladen besluttede jeg og gå ned uden og følge ankerlinen, på bunden var der bestemt ikke mindre strøm men jeg fortsatte ud mod det lidt dybere i modstrøm for lige os se om ikke strømmen lagde sig, det gjorde den omkring de 20m men der var så til gengæld ikke ret meget og kigge på så jeg vendte igen ved 29m og gik tilbage i den tro at jeg nu skulle hyggedykke med strømmen og bare drive, det viste sig at nu var strømmen der hvor jeg kom op vendt og faktisk ret kraftig modstrøm igen, på små 13m opdagede jeg en stor hummer som stod frit, det skulle den så ikke ha lov til så haps fik jeg fat i den og fandt nettet i lommen, mens jeg lige lukkede lommen igen blev nettet væk, jeg var ellers sikker på de burde sidde fast men den var ikke og spore, efter yderligere 5-6min opgav jeg og svømme mod strømmen med hummer i hånden da strømmen både trak mig ud og mod dybere vand så jeg begyndte opstigningen med hummeren, i overfladen lyste jeg mod Emil som heldigvis holdt godt øje med overfladen og hurtigt spottede mig så jeg kunne få dagens fangst ombord, i mellemtiden opdagede jeg at nettet faktisk ikke var væk men åbenbart havde hængt vandret bagud i den kraftige strøm på bunden.

Stenbider

Vel ombord igen blev det Emils tur til og hoppe i baljen, han blev smidt af små 100m længere ude så han kunne starte med og drive i medstrøm, vi havde aftalt en max bundtid og Emil havde igen fået min VHF med som ekstra sikkerhed, 10min før Emil skulle være i overfladen besluttede jeg og hive ankeret op og gøre klar til hjemturen, kort forinden var der kommet et meget stort fragtskib forbi som Emil med sikkerhed havde hørt, jeg spotte hans deco bøje da den brød overfladen små 150m væk og sejlede hen til den så jeg var klar når han kom op. Emil blev hevet ombord og han kunne berette han havde hørt skibet og faktisk overvejede og gå op da den havde larmet rimelig meget. Vel ombord igen blev kursen sat mod Esby i nogle efterhånden ret store bølger som heldigvis var i vores retning så det blev en ren fornøjelse og ride på bølgerne hjem.

Fin tur hjem i solnedgangen!

Vi fik ret hurtigt grejet af båden og klædt om så båden kunne komme op igen, der gik ikke længe inden vi var klar til og køre tilbage til klubben, båd og grej blev skyllet og så var den tur slut, dvs. næsten for jeg havde lige en hummer der skulle koges inden jeg kunne komme i seng godt midnat.

Klar til det varme vand!

Natmad?

Af Jørgen

Comments

Jørgen's picture

Vi må snart ud og e om vi kan finde de store dele igen :)

Jørgen's picture