2015-08-16 Ubåden, Sletterhage, Wolfgang Russ og naturdyk

Ricky, Jørgen og mig (Emil) skulle have været i Hanstholm men det ville vejrguderne ikke...

Derfor endte vi ved Sletterhage. Første stop blev ubåden der ude. Jørgen røg i for at binde på. Oppe igen kunne han melde om tålelig sigt dog ikke god. Det fik Ricky til at sidde over men jeg ville nu stadig gerne lige ned og kigge. 

Eremitkrebs med blind passerer - Nøgensnegl

På bunden var der kuldsort! Men med en god lygte var det nu ikke så dumt og da jeg først havde fundet den første nøgensnegl forsvandt resten af tiden lynhurtigt men der betyder sigten jo heller ikke så meget!

Lille bitte nøgensnegl i dyndet med en ikke nøgen snegl

Nå ankeret blev da fundet i rette tid. 

Ankeret var stadig i den anden ende af linehjulet

En bøje blev monteret og fyldet halvt op for at hjælpe med at få ankeret op. Det var effektivt for da jeg kom op på 20 meter kunne jeg mærke at ankeret under mig var på vej op. Så der var ikke andet at gøre end at gøre sig tung og komme lidt længere op at tovet for at undgå at ryge i overfladen. det lykkes og pludselig var der to tov der førte til overfladen...

Næste stop blev ved Sletterhage hvor Ricky og Jørgen ville prøve at blive smidt af på 35 meter vand og svømme i land. Det klaret de hurtigt. Det havde vist været fint uden at være fantastisk.

Her efter stak vi mod Wolfgang Russ. Her ude var bølgerne temmelig store så vi måtte opgive at scanne/slå noget og bare hoppe i på positionen. Ricky sad over så Jørgen og jeg hoppet i. På bunden var sigten ringe og der var ikke rigtig nogen vragrester....  

Granat hylster - Vi var da i det rigtige område.

Men livet var ganske fint! Der var flere, søpølser, store sandkrabber og meget mere! 

Guldmus - har du set den før?

Der var også en kammusling og da jeg fandt en søsol til at fremprovokere en flugt respons begyndte tiden at løbe hurtigt! Den kom faktisk til at koste 4 min på tovet... men det var nu også det vejr!

Alm. kammusling

Ready to take off!

Viste du at muslinger kan svømme?

Godt oppe igen gik turen hvem over. Ricky havde nær sejlet et marsvin ned så vi måtte lige stoppe op for at tage et billede og i løbet af de næste par minutter fik vi set rigtig mange marsvin!! og nogen af dem var ganske tæt på! Måske bare 15 meter. 

Marsvin - mor med unge i overfladen

Jeg havde læst i søkortet at der skulle være et område med store sten så det skulle vi jo lige forsøge at finde. Ricky og jeg røg i et mere eller mindre tilfældigt sted. Men her fandt vi kun en enkelt sten og det på tros af at sigten var rigtig god!

Ricky i den gode sigt!

Godt oppe igen gik turen tilbage til slæbestedet.

Tak for en god tur også selv om vi ikke kom til Hanstholm

Hilsen Emil

Comments

Emil's picture