2016-04-23 M403

Vejrudsigten for denne lørdag var noget usikker, med sådan lidt vekslende meldinger om hvor meget vind der skulle være på Kattegat. Men formanden ville krydse et kanon-vrag fra listen og han fik lokket den gode, den "onde" og den grimme (ugle) med.
 
Det startede fint i Grenå. Ikke en vind og lovende solskinsagtigt. Humøret var fint og vel ude af havne blev kursen sat mod M403. Det skulle sejles langt og det så lovende ud. Den gode han snakkede  - helt som vanligt - stort set uafbrudt. Uglen faldt lidt hen i egne tanker og den "onde" sad med ryggen til det hele (vist for at undgå den stride og ret kølige vind).
 
i horisonten var der mørke skyer og pludselig gav det underlige ryk i båden. Som om den skulle lette. Propellen slap vandet og motoren skreg hysterisk. Uhyggeligt. Det var vist noget med en løs forbindelse eller en kontakt hang. Uglen viste bedre. Uhyggelige vejrfænomener havde vist sig på himlen. En skypumpe sugede i os og båden. Men den slap sit tag og drog videre. På billedet ses den på vej væk i stor fart.
 
 
På positionen blev ankeret kastet lige på vraget. Den gode og den "onde" skulle dykke først. 
 
De kom op og så var det formanden og Uglens tur. Fint langt dyk med lige omkring 50 min. på bunden. Fin sigt på 5-8 meter og masser af finde detaljer - kanoner, skruerne, koøjer og en stor mængde forvredent jern. Også pænt med fiskeliv og masser af troldkrabber. Vraget var flere steder stærkt begroet med dødningehånd. Formanden om penetration og jeg fik også set et forsøg herpå. Men ak - enten har han lagt sig ud eller også var maskinen på hans ryg ikke helt konfigureret til den åbning. Han sad der lidt som en prop men måtte så pænt krybe op igen. Der må enten en slankekur til eller nogle mindre flasker på den JJ'er.    
 
 De omkring 16 minutter på tovet var ingen fornøjelse - men uden deco ingen rigtig dykning som formanden siger. Der var da sådan rimeligt varmt på tovet - 8 grader mod de 5 der var på bunden. Det kunne jo have været værre. Men den varme kaffe der ventede oppe i båden den tænkte jeg meget på.
 
Da vi kom op i båden var stemningen rigtig skidt. Den gode han snakkede ikke mere. Han lå helt udslukt og rystende ude i stævnen. 
 
På et tidspunkt vaklede han hen til mod mig for dog hurtigt at kaste overkroppen ud over rælingen, hvor han gurglede fælt. Det var her den "onde" trådte til: "Det ser godt nok fælt ud det der kommer ud af dig !!!" sagde han til den gode. Han havde helt ret, men jeg nøjedes, da med at tænke det. Sådan siger man ikke til en kammerat i nød (det er derfor han hedder den "onde" i den her beretning). Den gode blev ved med at savle og gurgle - han var godt nok ikke helt frisk. Det var her den onde sagde: "Vil du have noget at spise og lidt cola?". Den gode kiggede vantro på os, som om han skulle til at dø: "det ... det gør ondt" fik han fremstammet. Det var det sidste vi hørte til ham, indtil vi var i havn et par timer senere. Men så var han blevet lidt frisk og efter en tur på McD havde han også fået sin vante kulør og snakkesagelighed tilbage.   
 
 
Tak for en dejlig tur.
Uglen
 

Comments

Du forstår da at inddrage lidt ekstra dramatik :-)