2014-03-26 Citaternes tur - Alexander Newsky og Holst Nordia

På en høj hellig torsdag drog vi 3 mand, Michael, Emil og Jeppe på tur. Kursen blev sat mod Thyborøn.
Efter en køretur på 2 timer i dårligt selvskab, var synet af et ødelagt slæbested et trist syn, men det satte os ikke ud.
De vilde Scootererbøller aka Thyborønner gav råd om at sætte båden i vandet på modsatte strandbred,”det gjorde de hele tiden”.
Billedet beskriver alt… (Traktor → Bil → Bådtrailer)

Efter noget tid var vi ved vraget Alexander Newskij, det viste sig dog at vraget var sandgået og sigten var ca. 30-40cm med en mærkelig understrøm.
Når vi endelig var på Nordsøen havde vi selvfølgelig en plan B, hvilket var vraget Holst Nordia. Michael og jeg var noget skeptiske, idet ekkolod ikke viste noget imponerende udslag, men Emil blev sendt i vandet og efter 40 min kom han op med gode nyheder, så i skulle vi også.

Det var nu tid til at vende snuden mod havnen, der var dog det problem at Thyborøn havde forvandlet sig til en stor tørdok. Vandstanden var faldet yderligere til 1,2 meter under normal vandstand. Dette betød at vi var nødsaget til at sejle til Lemvig, for at hive båden op på trailer. Men heller ikke dette lykkedes, da mørket var frembrudt (mangel på søkort og lys) Samtidig var vi omgivet af liderlige sæler, som åbenbart kan svømme på meget lavt vand.

Vi tog den beslutning at prøve slæbestedet på modsatte side af Thyborønhavn (Aggerhavn), dette betød at bilen blev sendt på en 100km omvej. Selvfølgelig var slæbestedet her også drænet for vand. Da Emil ankom med bil/trailer havde Michael og jeg anlagt et flot dækspor, med drivtømmer.
Til vores store forbløffelse havde vores fantastiske entreprenørevner og 50 meter tov gjort at båden var kommet på land og efter 3 lange timers hårdt arbejde var kursen sat mod hometown. Kl 00.30 var Randers nået.

Citater:

  • Hvorfor parkerer han båden der…
  • Jeg ved godt i er fra Randers, men…
  • Hvis den fede sæl kan svømme der, kan jeg sejle der…
  • En Engstrøm = ¼ dels åben lynlås

 

Never ever Thyborøn

 

 

Comments

Emil's picture

Michael i gang med redningsaktion

Vraget Holst Nordia bød på fin sigt og massere af liv! Blandt andet kom der både hummer og torsk med op i båden og hvis man ville have haft taskekrabbe med hjem havde det også været en smal sag!

Til venstre: Fin hummer. Til højder: 3 af de ufatteligt mange nøgensnegle der var på vraget. Disse 3 kravlet rundt på rørpolyp som der også var meget af (det brænder)

Til venstre: oven på vraget var det helt dækket af fine sønelliker. Til højder: En af mange store taskekrabber