2014 03-30 Vraget Mary Bee

Holm sejlet på et for os nyt vrag ude på Kattegat denne søndag men jeg skulle arbejde og havde også hørt at båden var fyldt da jeg fik en sms fra Ricky at de manglet en til klubbåden. Kort efter havde jeg fået fri, lånt et flaskesæt og fundet et lift til Grenå og vejudsigten kunne ikke blive bedre!
Så søndag formiddag stod vi 10 mand i Grenå og var klar til at sejle ud på det spejlblanke Kattegat! og de 18 sømil til positionen var ren hygge sejlads.
Holms båd var selvfølgelig først fremme og havde næsten fået første hold som bestod af Jeppe, Lars og Stine i vandet da vi nået der ud men han har jo også 8 gange så mange hestekræfter at leje med som klubbåden!
Michael E og jeg fulde hurtigt efter.
På bunden var der fantastisk sigt og massere af lys. Jeg nået ned midt skibs og kigget ind gennem et lille tærehuld i vraget og der inde svømmet Jeppe rundt. Så var det man undret sig lidt over hvordan han var kommet der ind. Det gav dog mere mening da man var kommet lidt længere henne langs vraget for her var der masserer af huldrer så store at man kunne komme ind.
Vraget bød på massere af fint liv og også rigtig mange torsk men de fleste var desværre ret små.

Lille torsk inde i vraget. Andre ville nok se en rusten ting...

Der var dog enkelte der havde en fin størrelse men mig bekendt døde de alle sammen.

Død torsk!
 Der var også mange fine detaljer på vraget for dem der er mere til rustne ting end biologi.

Rusten ting med fin søniellike

Det var nok detaljerne Rico og Holm kigget på

En time går hurtigt på så fint et dyk og efterhånden havde jeg hilst på alle tur deltagerne ned på vraget og computeren var begyndt at tælle op i steder for ned så det var tid til at gå mod overfladen dog med et stop under båden en tid.

Selskab på tovet

Men mere selskab på overfladen

Turen hjem over var lige så behagelig som turen der ud.

Fuld fart hjem over!

Da vi var i havn var vejret så godt at ingen rigtigt gad hjem så vi var forbi iskiosken og få en is mens vi fordøjet dagens oplevelser. Det var ren sommerstemning!
Nu står højsersæsonen for døren!
Tak for en fantastisk dag
Hilsen Emil