2014-05-10 Torsketur til AS 24

Vi var 7 tilmeldte til denne tur, så begge klubbåde måtte i aktion. Der var tidlig afgang fra klubben, så dagen også kunne bruges til andre ting efter dyk. Undertegnede skulle støde til de andre i Grenå. Jeg blev ringet op ved 8 tiden af Anders, der lige ville høre om jeg havde en dykkercomputer i overskud, da han havde glemt sin i Ålborg. Ja ja, det kan jo ske for os alle :-) Vi fik bådene smidt i vandet, og vejret var godt. Pludselig drøner Anders afsted fra slæbestedet, og jeg spørger hvad der dog sker. Nåe, det er bare Anders der har glemt alt sit udstyr i Randers. Og årsagen var angiveligt, at han skulle sørge for alle andres udstyr!! Ja ja, men det er jo Anders, så no surprice. 4 af os vælger at danne fortrop, og få ankret op ved skrotbunken. Vi slår den på sidescanneren, uden dog at danne noget flot billede af den.

Peter og vores nye medlem Jørgen er først i, og Jeppe og jeg evaluerer Anders' performance imens. Det bliver efterhånden Jeppe og min tur til at komme i baljen, og jeg får skudt et par torsk. Jeppe tager en ret stor en - med hænderne. Pludselig er vi omgivet af andre dykkere - hvem fanden er det? Nå, da jeg ser Anders i blodrus, ved jeg at båd 2 er ankommet. Hvis ikke Jeppe og jeg selv havde spoleret sigten, så var den da endegyldigt ødelagt nu. Jeg pakkede mine 3 torsk, og begav mig opad. Da jeg kom op i båden, fik jeg lige bekræftet den med at ting ser større ud under vand. Mine torsk var skrumpet da de kom op i luft. Henrik sad i den anden båd og frøs, han gennemførte dykket uden sin inderdragt, som han havde glemt derhjemme. Anders var sidst oppe, men det var også gået helt i fisk for ham. Ham kom op med 13 torsk på i alt 76 kg, den største på 8,6 kg. Hatten af for det, selv om jeg personligt synes det er lidt overdrevet. 

Men alt i alt en god dag på Kattegat, bare ikke for torskebestanden på AS 24. 

 

Ricky