2014-07-06 Ålborghus

Endelig blev vejret til dyk i Vesterhavet. Vejrudsigten sagde 0 m/s ved middagstid, så det så perfekt ud. Vi skulle mødes deroppe med et par gutter fra Viborg. Afsted fra klubben lidt over kl 07, og vi ankom til Hanstholm i regnvejr :-( Men vejret blev meget bedre som vi kom ud på vandet. Der var store dønninger, men de passede ret godt til bådens størrelse og fart, så det var lidt som at køre i rutsjebane. Vi kom i vandet, og allerede der kom første overraskelse: Vandet var klart - og blåt!!! Kattegatdykkere ved hvad jeg mener! Ned gik det, og det første jeg så var en af Viborg-gutterne der var ved at tøjre en 15 kg tung havtaske til ankeret. Den var f...... stor!!! Imponerende at han turde håndtere den.

Vi svømmede rundt på vraget, som er noget smadret midtskibs, men ellers ret imponerende stor og intakt flere steder. Vi så efter Kattegatmålestok afsindig mange fisk, og de var stort set alle i king-size. Rødtunger så store at de under ingen omstændigheder kunne være på en pande, og store stimer af .............langer tror jeg nok, og imponerende hummere.

Desværre var der rigtig meget net og fiskesnøre, hvorfor der hang mange ofre rundt omkring. Vi blev også selv viklet godt og grundig ind i noget snøre der hang og svævede i vandet. Alt i alt en rigtig god dag, men undertegnedes dyk blev desværre et af de dyk man kan kalde "en ommer". Når man ændrer sin luftkonfiguration, skal man huske det når man er i vandet også. Så jeg måtte nøjes med ét dyk den dag. Tja, man kan ikke vinde hver gang. 

Men det er forhåbentlig ikke sidste gang vi er i Vesterhavet. En skam der er så langt derop.

Ricky 

Comments

Emil's picture

Vraget var dejligt intakt i begge ender og der var mange steder hvor der var god plads til at komme ind.

Kan man mon komme ud igen den vej?