2014-10-30 Boringia, Cimbria, og Topsy

Nu var det ved at være længe siden vi havde set noget rigtig vrag og da de lovet 3 m/s fra syd og dermed er fladt Kattegat var det bare med at slå til specielt på denne tid af året. Så på denne torsdag var vi 5 mand klar til laaang tur så begge både måtte med.

Kl 7:03 listet Jeppe, Jørgen, Daniel og jeg (Emil) fra klubben mod Grenå hvor Ricky sluttet sig til os. Men en unormal effektivitet kom bådene i vandet og udstyret blev læsset hvor efter vi stak øst over mod Boringia og Cimbria. 

Så er vi af sted!

Boringia blev fundet med vores nye sidescanner hvor efter Jeppe røg i for at binde på. Her efter fulgte Jørgen og Emil. Sigten var desværre ikke imponerende ikke at den ikke kunne bruges med de store linjer kunne man ikke få.

Blodrød søstjerne - også selv om den er lidt gul

Jeg var nede for at kigge efter skruen men her var sigten ind nu være og det lykkes aldrig at finde den. Senere var Jeppe standby mens jeg tog en tur ned i mandskabsrummet hvor sigten var væsentligt bedre. Her stod der stadig et komfur og rasterne af en vask.

Komfur

Da Jeppe og Jørgen var kommet op kom Ricky og Daniel i vandet så jeg lige kunne hilse på dem mens jeg lå på tovet.

Da jeg kom op fik vi pakket bådende om og sendt Jeppe og Jørgen af sted i den ene båd for at binde op Cimbria. Vi andre fulgte efter da Ricky og Daniel igen var oppe af vandet. Da vi nået frem var Jeppe klar til at hoppe i vandet hvor efter Jørgen og jeg fulgte. Sigten her var ca. den samme altså ikke særlig god. Men her havde jeg dykket før så det med at finde rundt var ingen sag. 

Pas på fingerne!!

Nøgensnegle var der også… 

På et tidspunkt forsøger Jeppe at fortælle mig noget og efter flere gentagelser lykkes det at forstå at han siger ”2 koøjer” og ganske rigtigt så sad der stadig to fine små koøjer med glas og det hele.

Jeppe du ER RET elendig til at puse Vinduer!

Sidst jeg dykket her havde jeg været nede ved maskinen hvor der havde været et par fine messing haner der stadig kunne dreje. Dem ville jeg gerne have et billede af men jeg kunne ikke rigtig finde ud af hvordan jeg var kommet ned til maskinen sidst. Til sidst fandt jeg ud af at den måtte være faldet en jernstang ned over huldet og efter at have sikret mig at Jørgen havde et øje på mig fik jeg klemt mig ned ved af. Desværre bevirket tumlen at sigten blev ret ødelagt men fik da taget billedet af hanen. 

Meinghane

I stævnen hang ankeret stadig dog ikke så pænt som sidst vi var her. Under stævnen vrimlet det med slangestjerner!

slangestjerner

Flaskerne var ved at være tomme og der var også begyndt at tikke deco på så dykket lakket mod enden nået dog lige at skyde en fin lange der stod nede i lasten og gemte sig.

Op til 8 min deco men havde det ikke været for den krasse nitox jeg havde på havde der nok stået 40 min…

Ricky og Daniel kom forbi mig på tovet mens jeg lå og kedet mig. Da vi alle var godt oppe igen blev kursen sat mod Grenå men på vejen ville nogen af os lige besøge Topsy. Der var jo ingen grund til at tage gas med hjem!

Hjem over ...

Ricky, Jørgen og jeg i den nye båd nået først frem til Topsy hvor efter ankeret hurtigt blev smidt og Jørgen og jeg fik grejet op. Ankeret lå lidt fra vraget men alligevel var der hurtigt bundet på. Dykket bød på et par fine torsk hvor af en døde. Desuden blev der set hummer, svømmende alm. kammusling og nok fedest af det hele knudret pudestjerne. 

Ru søsol 

Knudret pudestjerne

Pigget søsol

Da luftmængden var der nede hvor opstigningen ikke kunne udskydes længere var det en tilfreds dykker der kom op. I overfladen fandt jeg så ud af at jeg var sidste mand da Der ikke var andre der ville dykke. Lidt træls for jeg havde jo ikke bundet af og nu havde jeg bestemt heller ikke luft til det heldigvis havde Jørgen stadig luft på hans stage flaske så vi fik løst problemet. 

Tak for en rigtig god tur som nok bliver den sidste af den længde i år!

Emil