2015-03-24 Karrusel-dykning

Ugens fyraftensdyk gik til Lillebælt. Strøm-eksperterne havde lovet ingen strøm omkring kl. 18 og sigten i det stadig vinterkolde vand skulle være perfekt. Som så ofte før var der såvel skuffelser som fine overraskelser på turen.

Det var et dejligt syn der mødte os. Helt stille og blankt var bæltet og så man efter blev havoverfalden fra tid til anden brudt af ryfinnerne på nogle marsvin ikke ret langt fra kysten. Smukt syn.

Med hovedet nede under vandet, var det straks noget mere speget. Sigten var ikke umulig men i hvert fald ringe. Der var også lidt strøm. Heller ikke den var helt umulig, men dog irriterende når jeg nu havde planlagt et foto-dyk. Dykkermakkeren - ja han forlod mig første gang jeg holdt en lille pause for at tage et billede af denne ulk.

Men der var også mere liv. F.eks. tre forskellige krebsdyr.

Midt i ensomheden kom Jørgen susende forbi. Hvilken fart !!! Senere fik jeg så at vide, at han havde opdaget at strømmen gik den modsatte retning ude på det lidt dybere vand. Jørgen havde altså praktiseret karrusel-dykning. Først med strømmen den ene vej og så ud og den anden vej osv. osv. Flere ture var det blevet til. Men han var vist blevet lidt rundtosset. Han kom i hvert fald op af vandet et helt andet sted end han gik i.

Vel oppe - altså for nogen af os - fik Jørgen gang i gasgrillen. Den kulde der havde sneget sig ind på os blev hurtigt glemt da et par ordentlige grilltarme med den ekstra-hotte chilisauce gled ned i halsen på os. Søren Sømand var ikke dukket op endnu. Lidt eftersyn ved stranden viste han var på vej.

Og da lugten af grill-pølser ramte ham, kom der endelig lidt fart over feltet. Det gik så hurtigt at billedet blev lettere sløret.

Tak til Jeppe, Jørgen og Søren for hyggeligt samvær.

PeB