2015-05-25 Mudderbugten ?

 

Afgang 7.30 - sådan var meldingen. Destination: Bugten - hjemsted for myter og mystik - og nogen gange fæle skuffelser. Vejret - ja det var lovende - ingen vind og vel nogen sol med lidt held.

Formand Jeppe, Henrik, Jørgen og undertegnede kom af sted til stort set det aftalte tidspunkt.

Fremme i Egå Marina, i med båden, 1 lille sømil ud og så røg Jeppe og Henrik i vandet. Jeg tog en lille blunder fremme i stævnen mens Jørgen indledte et venskabeligt forhold til en meget tillidsfuld sæl som holdt til lige ved båden.

Efter den aftalte lille times tid fik Jørgen øje på nogle lygteglimt langt borte. Ikke noget med deco-bøje og der sejlede faktisk en del motorbåde i området. Vi gav Humberen gas og var hurtigt fremme ved Henrik. Formanden var stadig i dybet.

Nu behøver dykkere jo ikke snakke meget og der er heller ikke grund til at bruge flere ord end nødvendigt. Min samtale med Henrik, mens jeg hjalp ham med at få udstyr ombord, var sådan noget i retning af følgende:

Mig:      "Hej du - alt OK!?"

Henrik: "Lort!"

Mig: "Er sigten dårlig?"

Henrik: "Lort!"

Mig: "OK - lad mig lige hælpe dig med sættet"

Henrik: "Lort - mudderlort over det hele!"

Mig. "I må sku da have set noget?"

Henrik: "Mudderlort!"

Herefter opgav jeg videre snak. Jørgen konstaterede i baggrunden nøgternt, at vi to nok skulle vælge en anden posittion for vores dyk. Så i stedet for at gentage Henrik og Jeppes lægtvandstartegi søgte vi dybet og sprang i et sted hvor ekkolodet viste omkring 20 m. Jørgen sagde at det kunne byde på store overraskelser, så det så jeg frem til.

 

Sigten var sådan tålbar, men den blev mærkbart dårligere nær bunden. Og det var en mudderbund som mødte os. Men nu er både Jørgen og jeg jo optimister og vi søger de små og smukke oplevelser. Så vi kiggede efter naturens små undere - og de var der! Især blev de fint da vi kom til nogle ret store sten som var smukt begroet med søanemoner. Og rundt om på mudderbunden var der også mange fine fisk og andre dyr. Se billederne herunder.

Små 50 minutter - så var det nok. Der var ikke mere end 6 grader på bunden, så kulden var ved at komme snigende. Vi brugte deco-bøje! Det har - ud over det sikkerhedsmæssige - også den kæmpe fordel, at så snart man er i overfalden, så ligger båden der.

Fin dag - og den sluttede med at vi alle fik varmen ved Jøgens grill. Altså efter grill-pølse nummer 2 med den hotte chili-sauce.

PeterB

Henrik og Jeppe i fint humør (det var før dykket!)

 

Tynd cylinderrose (?)

Tangspræl

 

Sønillike (Alm. søanemone)

Sønelliker

 

Havkarusse i nellikeskoven

 

Søstjerne i uvant positur

 

Spidshalet langebarn

 

Spidhalet langebarn

Jørgens grill - intet dyk er ringe, når det her venter.