2015-07-12 Macurek og Aalborghus

Vejret gjorde det muligt at sejle ved Hanstholm og en sådan mulighed skal udnyttes! Jørgen og jeg (Emil) var klar og så var der også plads til Søren en gæst fra Biodyk.

Vi mødes ved afkørsel 34 kl 7 for at samles i en bil og her fra gik det mod Hanstholm. Vi møde mange andre biler med både efter på vej samme vej! Men det var jo ikke så mærkeligt med den vejrudsigt!

I Hanstholm fik vi hurtigt båden i vander og udstyret i den så vi kunne komme af sted. Bølger var der ikke meget af så vi valgte vraget Macurek selv om den  ligger længere ude end vores endelige mål som var Aalborghus.   

Fremme på positionen fik vi smit anker hvor efter en båd fra Viborg kom og gjorde det samme. Jørgen røg i for at binde på. 

Vi lovet at være overflade mandskab for dem fra Viborg ind til en anden båd fra Viborg skulle dukke op. Da den dukket op hoppet Søren og jeg også i vandet. Vi mødte Jørgen på tovet på vej ned. På vraget var sigten skuffende for Hanstholm kun ca. 10 meter. Der var også noget længere mellem fiskende ende der plejer men det skyldes nok der allerede havde været en del dykkere nede og skramme dem. 

Udsigten inde fra brobygningen 

Jeg var hurtigt inden for mens Søren pænt blev ude og nøjes med at kigge ind. Han gad dog ikke kigge på alle de løs fund jeg stak ud til ham gennem de forskellige tære huller der er i vraget. Blandt andet et syltetøjsglas med låg. Der var dog en flænge i glasset. 

Der var også massere af nøgensnegle både inde og ude. Men det var næsten en skam at bruge tid på at tage billeder af dem når man nu var på så fedt et vrag!

En af maaaaange nøgensnegle!

Vi var også en tur nede ved skruen eller det vil sige jeg var der nede for Sørens computer kunne ikke finde ud af at regne på max dybere på nitox så han fik ikke lov at svømme der ned.

Søren svæver pænt over skruen

Tiden gik hurtigt og jeg fik sat Søren der dykket på en enkelt 15 L af på ankertovet mens jeg lige tog et kvarter mere der ned. Her blev håndspyddet fundet frem så nogle af rødtungerne kunne komme i mit net. 

Den vej kan man også komme ned

Selv med 3 flasker får et dyk en ende og inden længe måtte jeg i gang med at frigøre ankeret og gå mod overfladen. 

Det var dog ikke det samme som at dykket også var slut! Værgen hvad oplevelses eller tid angik!

Totalt blåt vand og super sigt er sku en kæmpe oplevelse hvis man er vand til at dykke i Kattegat!

Båden er der endnu

Rød brændmand i blå vand

Fisk ved brændmand

Blå brændmand i blå vand

Oppe igen gik turen mod Aalborghus som vi også fik fundet. Dykkerplanen blev den samme og Jørgen fik fint bundet på igen. Han kom op med det største smil og kunne slet ikke vente med at snakke og det ligner ham ellers ikke! Så vi var ikke i tvivl om at det ventet noget godt!

Søren og jeg kom i og Jørgen havde ret! Fantastisk dyk! Vi fandt og fanget den kæmpe hummer Jørgen havde snakket om. Da den kom op forvandlet den sig dog fra kæmpe til fin :-). Desværre var der en knap i mit kamera der satte sig fast så jeg fik desværre ikke nogle billeder :-( .

Efter vi havde fået en fin tur rundt på akter delen og op forbi maskinen og tilbage til ankeret fik jeg byttet Søren ud med den store harpun og så ud for at leje lidt med et par af vragets store beboere hvilket de ikke alle overlevet :-)

Tilbage hvor ankeret blev gjort fri og der efter op i det blå overflade vand hvor deco gassen kunne bruges.

I overfladen fik vi pakket sammen og sat næsen hjem over.

Han ser ret tilfreds ud!

Tak for en fantastisk tur! Det kunne godt blive årets bedste af slagsen!

Hilsen Emil