2015-09-11 Torpedobåden og Russeren

Sommertur og fredag var den eneste dag der så ud til at blive tålelig at dykke. Ricky, Jeppe, Michael og jeg (Emil) stak derfor nord over fra morgnen for at dykke på en torpedobåd Jeppe længe gerne har ville se. 

Fremme på positionen var vi ved at blive sejlet ned af en trawler og forventningerne til sigten dalet hurtigt. Ekkolodet viste ellers et rigtig fint udslag og en bunddybde omkring de 50 meter.

Jeppe raser over trawleren!

Efter lidt ventetid i håb om at alt det travleren havde hvirvelet op skulle drive væk fik vi smidt Jeppe i vandet for at binde på med en aftale om max 60 min på bunden og 2 timer til overfladen. Michael og Emil fulgte efter. Ricky havde fået blandet en for kræs blanding så han måtte blive i båden. 

På bunden var der mørkt men sigten var da stadig nogle meter eller måske 4 når den var bedst så det var okay.

Stor lange lige ved siden af ankeret

Der var ganske mange fisk på vraget! Lange, torsk, lubbe, rødspætte, rødtunge mm. og det var ikke små eksemplarer! Men bundtiden på disse dybder er næsten for kostbar til at gøre noget ved dem. Michael kunne dog ikke holde fingerne fra en dybhavsspætte. 

Vask

Siden går hurtigt på den første del af et sådan dyk. Det er dog ikke tilfældet for den sidste halvdel...

Udsigten på sidste halvdel af dykket. 

Til sidst var vi alle i overfladen igen dog kun for at finde ud af at ankeret havde sat sig fast igen... Michael måtte i vandet igen dog måtte vi lige vente på han havde fået lidt overflade tid.

På turen hjem var vi lige forbi Russeren så Ricky også kunne komme i vandet. Her var sigten virkelig god nok 15 meter. Der var noget strøm men massere af lys og liv!

Ricky over stævnen af Russeren

Og her er vi ved den store kedel.

Dør lås - mon den stadig virker?

Aftensmad?

Kamstjerne

Seriøs dårlig russisk ånde?

Tak for et par rigtig fine dyk!

Hilsen Emil 

Comments

admin's picture