2015-11-21 Dykkertur til Inger Klit

Turen går til Vraget Denmark eller Deutschland.
Turdeltager fra Poseidon : Daniel og Esben og fra RSK deltog Lars Alexandersen, Henrik, Christian samt hold Kaptajn Thomas,

Den længe planlagte dykkertur til S103 ved Momark, så ud til at blive med flad vand og ingen vind. FCOO havde lovet os 0-2mS vind ved Momark.
Vi ankom ved 10 tiden i regnvejr og en vindstyrke på 8 mS vind eller mere.
Det varede ikke mange minutter, førend at teamet var enige om at det ikke var S103 vi skulle ud at dykke på i dag

.
 
Hold kaptajen Thomas havde heldigvis en plan B klar. Vi kørte til Sønderborg Marina, hvor vi søsatte båden på læ siden af Als.
Vi startede med at kigge lidt på Emanuel, som dog ikke inspirerede os til at hoppe i baljen. Derefter gik turen til Erik og Sophie samt Herman, men disse vrag var også i tvivlsom forfatning ifølge vores sidescannerbillederne.
Så vi endte med at tage det sikker valg, som blev Inger Klit ( tidligere Caroline  S. )

Hold kaptajnen overtog roret og satte kurs mod Inger Klit. Efter nogle få sømil blev det konstateret, at vi på ruten til Inger Klit ville passerer vraget Denmark samt en rød linje og herefter Deutschland inden vi nåede den fastsatte position.

Vores position var meget præcis og ”dump loddet” ramte fint midtskibs, og første hold ( Daniel og Thomas)  aftalte 40 minutters dykning. Da de sendte signalbøjen op, kunne næste hold hoppe i Flensburgfjord.
Henrik og Christian var hurtig klar, dog måtte Henrik op igen, da han havde problemer. Christian fik lov til at dykke ned til Inger Klit Alene.
Vraget ligger fint på bunden på ca 25meter ( toppen af styrhuset rammes på ca. 18 meter)
Vraget er ca. 40 meter lang og står oprejst med agterenden fritlagt af bunden.  Selve stævnen er boret ned i bunde og rager ca 1 metet op af bunden.
Dette betyder at lastrummet ligger lavere end havbunden.


 
Det er tydeligt at vi ikke var de første der besøgte dette vrag, for alt er rippet fra det dette vrag.
         
Her har der tidligere siddet en lanterne