2015 4-18 Sneglehusvraget og "ubåden"

Vi mødes 6 mand i Grenå og satte kurs syd om Anholt i Holms "raket" med Sneglehusvraget som mål. Efter en behagelig og kort sejltur det på tros af lidt bølger og en afstand på 28 sømil men hvad gør det når man har 700 heste at leje med.

Så er vi næsten klar

Hvem har slæbt alt det ragelse med?

Dem på åbent system (Ricky, Jørgen og mig (Emil)) blev smidt i først for at binde på. Det blev en lidt træls omgang da kæden skulle flyttes et stykke og trækkes helt op på dækket. Her oppe klipset jeg markeringsbøjen af og smed den ind på dækket hvor den ikke var at finde da jeg skulle sende den op...

Det store huld i dækket kunne nok forklare hvorfor.... Heldigvis var der ikke så langt der fra et huld der var stort nok til at man kunne klemme sig ned og så var vi ellers i gang med penetreringsdykning! Ricky syndes det var en hår måde at starte ud på! kun lige bundet på og så ned at rode i lasten!

Jørgen stak af og ninja Ricky gemte sig lige bag/over mig så jeg så ikke nogen dykkere før jeg kom tilbage til ankertovet igen.

Livet på vraget var fantastisk! Foruden alt det der plejer at være var der massere af nøgensnegle, buskhover, trolhummere, og nok fedest af alt en TROLKRABBE!!!

Troldhummer (Galathea nexa)

Troldkrabbe

Taskekrabbe

Jørgen på toppen af vraget

Dødningehånd

Et sted var der en dør man kunne komme ind af her inde var der ok med plads men meget fin mudder på bunden. I et hjørne stak resterne af at par trækasser op af mudderet. Efter lidt roden rundt nede i mudderet kom en fin flaske til syne eller måske det var mere rigtigt at sige man kunne mærke den for processen hjalp ikke på sigten!

Det er selvfølgelige en flaske vi havde med hjemme fra for man tager jo ikke noget op fra vragende!

Efter 40 min på bunden var det tid til at finde tovet og komme op til sin velfortjente straf på det lave vand. Tovet gik under stævnen hvor et langt stykke var fri af bunden. Så opstigningen startet ud med en nedstigning.

Tovet gik ned under stævnen.

Mens vi lå og gasset den kom der 3 dødsmaskiner forbi. Ricky var gået op noget før så de andre kunne komme i vandet. 

Tilbage i overfladen var vejret stadig skønt! og ventet tiden gik hurtigt! Lars var den første i overfladen men længe troede vi ikke det kunne være Lars for han råbte slet ingen ting om at han var våd eller at vandet var mørkt og koldt eller alle de andre ting han plejer at råbe når han har været i vandet - faktisk havde han vist haft et rigtig godt dyk!

Sol skind og blå himmel!

På vej hjem over prøvet vi lige et par andre positioner. På den første som skulle være en ubåd slog vi også noget. Jørgen og mig var nede og kigge nærmere på det men det stak kun 30 cm og var meget smadderet så ikke være at dykke på. Sigten var dog fin i hvert fald før man rørte ved bunden! og der var massere af liv på det så helt spil var dykket ikke.

Stor lange -  en skam fryseren er fyldt for det gav godt nok krilleren i aftrækker fingeren!

En af mange søfjer!

Overflade mandskab.

Vi forsøgte 2 positioner mere på vej ind dog uden at finde noget.

Tak for en fantastisk tur!

Hilsen Emil