2016-06-05 Wotan, kutter + ukent

Den søndagstur jeg havde planlagt var blevet flyttet til lørdag hvor jeg ikke kunne være med. Heldigvis var Jørgen klar begge dage så vi stak af sted på en to mands tur denne søndag morgen. Planen var Wotan og noget nyt nede ved Sjællands odde. Vandet var ikke fladt men med lidt reduceret fart gik det nu fint alligevel. Wotan blev hurtigt fundet og ankeret smidt. Desværre var der 20 meter over til vraget i strøm så det blev en ret træls på binding som dog lykkes efter 10 min. 

Gruppesex - Konk i bunker på bunden

Sigten var set bedre men vraget er jo intakt og jeg har set den i god sigt så det var ikke noget problem at finde rundt. Der var ikke nogen havkatte hjemme (hvad jeg så af) men så var der så meget andet. Blandt andet rødtunger, nøgensnegle, buskhoved og taskekrabber.

Stor skrue eller dårlig sigt?

I slutningen af dykket kom der to dykkere forbi mig. En meget sjov fornemmelse når man er to af sted og den anden gerne skulle være i båden. Det var selvfølgelig Ebeltoft sportsdykkerklub der var kommet forbi.

Mesing rør

Resterne af broen?

Buskhoved

Oppe igen kom Jørgen i vandet og senere fik vi besøg på vores tov af de to dykkere fra Ebeltoft. Med Jørgen oppe igen satte vi kursen efter noget nyt (for os nyt) og efter lidt søgning på en usikker position dukket der noget op på ekkolod. Ankeret kom i vandet og jeg fulde efter. 

Her var for rigtig rigtig mange kr i trawl og en lille smule vrag. Alle vrag er et dyk vær men ikke alle er to dyk vær. Havde den ligget i Århus bugten var vi nok kommet der tit. Det gjorde den ikke og vi kommer nok ikke igen. Men der var nu stadig massere af liv!

Savgylte

Nøgensnegl

Trawlkugle under sønelliker og svampe

Stenbider

Oppe igen var der lige en sidste position der skulle tjekkes. Vi kunne ikke finde noget længe men til sidst kunne vi se noget ude til venstre på sidde scanneren. Ankeret i vandet og Jørgen efter. Jørgen oppe igen og der var ikke tvivl om at det havde været et godt dyk!!!

Jeg måtte lige låne en ekstra flaske af Jørgen for at få gas planen på sådan en dybde til at godt op. 

Ser i det samme som mig?

Taskekrabbe

Hvad mon det kan være? Det ikke et koøje...

Jeg syndes også det var et "ok" dyk så mon ikke vi kommer igen en dag med en gas der er mere egnet end den vi havde med i dag. Ankeret var godt nok lidt tungt her sidst på dagen... Men sådan er det jo når man dykker 3 dyk på en dag. 

Tak for en god tur!

Hilsen Emil