2017-09-23 Aalborghus

Aalborghus

Ricky Dorthe og undertegnede besluttede sig for Hanstholm skulle besøges nu vejret vise sig fra den bedre side

Dorthe og Ricky pakkede båden og kom forbi med et par tomme dunke til benzin nu brændstof filteret er stoppet på Valianten, imens de fortsatte med Hanstholm fik jeg dunkene fyldt og så afsted.

Halvejs i Hanstholm blev de overhalet og jeg ankom og fik læsset af så der var klar til isætning, perfekt timing for i samme øjeblik ankom Dorthe og Ricky

Båden blev hurtig sat i vandet og udstyret pakket så vi kunne komme afsted mod Aalborghus

Lige uden for indsejlingen viste sig næsten fladt vand med nogle meget lange men halvhøje dønninger så det gik lidt i svingende tempo derud af

Vi ankom samtidig med en fiskebåd og så gik motoren istå på vejen derud havde vi åbenbart sejlet over noget garn som havde viklet sig om skruen uden det gav nogen forskel i trækkraft bortset fra når den skulle bakke, nå ud på pontonen og skære det fri

Vi besluttede jeg skulle binde på efter smidt anker da den måske lagde nogle m ude på bunden så jeg grejede op og hoppede i, i mellemtiden lagde der nu en 4-5 fiskebåde som var begyndt og fiske men vi kom altså først

På bunden var sigten ikke fantastisk men der var nok en 4-6m men vraget var ikke synligt, jeg slæbte ankeret en 3-4 m uden og kunne se vraget hvorefter linehjul blev kakket i, vraget kom da også efter yderligere 10m i samme retning så tilbage efter ankeret og på-binding på stævnen samt oprulning af linehjul og så en bøje i overfladen som aftalt

Der var vildt mange frit svømmende fisk alle steder på vraget, langer, lys sej samt en masse mindre jeg ikke kender navnene på,  torsk var der også en del af den første blev forsøgt inde ved ankeret men den hoppede af igen efter lidt kamp, nå videre ned der var masser og kigge på og under en plade gemte sig nogle knap så store men dog fine torsk, den ene blev skudt og efter lidt kamp kom den også i nettet, nu var der gået en 40 min så ned over vraget for agter skulle også lige besøges, ind igennem agter bygningen der var dog ikke de store fisk der gemte sig ud over en masse lys sej der svømmede frit, retur ud mod stævnen gik jeg lidt på tværs for motoren skulle jo også ses igen, det siger desværre lidt om sigten for den plejer man let kunne se, lige før motoren dukkede en lille havkat op fra et hul men den så for lille ud til og begynde og skyde på, nu var der gået en 57-58 min så retur til ankeret og opstigning plus en lille smule deco 7 min på tovet og så i overfladen som aftalt.

Deroppe så Ricky og Dorthe alt andet end friske ud, nå men af med grejet så de kunne komme i, de snakkede begge om og være lidt søsyge men det plejer jo og hjælpe af komme i vandet så først Ricky i og så Dorthe et par minutter senere.

Lidt frokost mens de var på bunden man kunne godt se vandet blev lidt mere uroligt men det var nu ikke umiddelbart så slemt, Dorte og Ricky kom op igen efter en 35-40 min og kom ombord allerede i overfladen lød de som om søsygen var på vej igen, nå men jeg gjorde klar og hoppede i på andet dyk max 1 time blev aftalen.

Andet dyk var det besluttet jeg ville have lidt flere fisk men nede på bunden f… min harpun lagde i båden, nå skidt frem med kniven så skulle de flade nakkes, det viste sig og være lettere besværligt, jeg forsøgte med 4 rødspætter og et par hårvar uden nogen succes de blev ikke engang ridset i overfladen, nå pyt nede agter besluttede jeg mig for og skære nogle huller i den terne der lagde der så krabberne i det mindste havde en chance for og komme ud igen

Retur ned mod stævnen og opstigning efter godt 52 min på bunden så de 5 min deco ikke overskred den aftalte tid, i overfladen tog Ricky mod stage flasken men så alt andet end frisk ud og spurgte om jeg ville binde af, no problem så jeg skulle lige have min bailout igen

Nede på bunden blev ankeret pillet af og en bøje sat i, det drillede selvfølgelig lidt med og få ankeret foldet sammen og viklet ud af vraget men 5-6 min så var den fri og jeg tog ankeret med op ad da den for pokker måtte begynde og stige men nej ankeret var for tung til decobøjen så den røg ned igen, nå de kostede et par min straf deco tilbage i overfladen blev grejet smidt og ankeret hevet op efter lidt besvær for den havde selvfølgelig foldet sig ud og sat sig fast i et eller andet på bunden

Så gik det ind af igen og den friske luft hjalp hvis lidt på overflade mandskabets helbred, bølgerne var en mærkelig blanding af de små nye bølger og de store gamle dønninger

Vel i havn fik vi udstyr og båd hevet op selv om stroppen til spil knagede og gav sig mistænkeligt i en revne, det så mest ud som om den ville springe men det gik, den skal uden tvivl skiftes inden næste tur.

Tak for godt tur

Jørgen

Comments

Selv tak.

Ja vejret fejlede jo bestemt ikke noget ved afgang. Men ja, i ventetiden mens Jørgen var nede (i næsten 80 min.!!!) blev Dorthe søsyg, og af og ren og skær sympati valgte jeg så lige at indtage samme ubrugelige sindstilstand. Men vi fik dog tvunget os selv i gearet, og fik da i det mindste 1 fint dyk, hvor der også kom lidt med op. Da jeg havde nok at gøre med at holde styr på mig selv, og derfor ikke havde harpun med ned, er torsken taget med hænderne.

Da turen var kommet til andet dyk, var vi gået fra skidt til værre, og jeg måtte spørge Jørgen om han kunne lokkes til at binde af............øv! Ikke lige det man har lyst til at spørge en dykker der lige er kommet op om.

Hvorfor der ingen billeder er fra vraget? Læs ovenfor :-)