2014-07-04 As-24

Vejrudsigten denne fredag var ganske tiltalende og det skulle udnyttes til en bådtur. Så Jørgen, Henrik, Ricky og undertegnet (Emil) mødes i Grenå kl. 15. Mens vi gik og ventet på at Ricky skulle komme med båden ville Emil lige skyde den ørred der svømmet rundt i havnen. Det resulteret dog i at hans harpun spyd endte på bunden af havnen. Så det så pludselig ud til at han skulle have det første dyk i havnen. Jørgen kom dog til undsætning med en magnet og fik den fisket op uden nogen blev våde før tid.

Her efter gik det over et næsten fladt Kattegat mod dagens mål som var AS-24.

Af sted over et næsten fladt Kattegat

På positionen drillet ekkoloddet men så er det jo godt vi har en sikker position og en sidescanner så ankeret blev hurtigt smidt. Ricky og Emil var først i og kunne konstatere at ankeret var smidt lige i det net der hænger der hvor vraget stikker højest op. Det var jo sådan set godt ramt men lidt træls at få fri og flytte ud så der var mulighed for at gøre fri når vi skulle der fra.

Der var ikke kommet mindre net til siden sidst jeg havde besøgt stedet og i meget af det nye net sad der mange døde og halvdøde torsk og taskekrabber.

Trist syn!

Endnu en af de mange død torsk fanget i spøgelses net…

Taskekrabberne går også til i stor stil i de mistet net.

Der var også meget liv at se på vraget hvis man da ellers kunne styre sin blodrus! Blandt de mere spændende ting kan nævnes en masse buskhoveder, sortvels og ru søsol. Sigten var rigtig fin! Faktisk så god at man kunne se næsten hele vraget når man lå i miden. Der var også store stier af sej på og omkring vraget.

Ru Søsol!

Der var selvfølgelig også massere af fine torsk. Men det er der jo altid der ude.

Er det nu også den største spyddet sidder i?

Efter en lille time fuldes Ricky og jeg til overfladen. Overflade tiden var bestemt også en fornøjelse! Massere af sol og et næsten fladt Kattegat. Det var ingen sag at holde øje med boblerne fra Jørgen og Henrik som nu var hoppet i.

Det er lige til at holde til at vente i båden.

Efter en tid fik Henrik og Jørgen bundet af og kom i overfladen. Ankeret med alle torskede havde dog drillet og givet Henrik 5 min mere til de 10 der var i forvejen. Vi andre var glade for vores nitox. 

Kun en torsk – resten er ikke på billedet

Efter torskene var renset og lagt på is blev kursen sat mod Grenå igen hvor vi hurtigt fik pakket da vi jo skulle hjem og ordne fisk.

Tak for endnu en dejlig tur

Emil