2015-06-07 Tour de Djursland.

Jimmi havde lovet vores to nye Poseidonmedlemmer en guidet dykkertur, ved en strand på Djursland.

Da jeg ikke var kommet mig over den aflyste tur til Faros på Grundlovsdag, meldte jeg min deltagelse til dette ”erfaringsdyk”.

Vi havde aftalt at mødes i klubben kl. 8:30 for at sikre at udstyret var i orden og herefter begive os med retning Natomolen. Vejret i dag var ganske fint, dog med en noget kraftig vind fra Sydøst.

Jimme havde god tid til at gennemgå udstyret og foreslog også at vi da kunne drikke en tår kaffe inden afgangen.

 

De viste sig at han var stukket af hjemmefra og at Tina stod med ansvaret for børnene og madpakkerne. Derfor ville Jimmi lige sikre sig at alt var klart, når han hentede Tina.

Ved 9 tiden begav vi os til Natomolen og ankom til en dejlig sandstrand, med god pålandsvind, flotte bølger og dykkervand der kunne have en bedre sigtbarhed.

Vi besluttede at det nok var bedre at vælge en anden strand til dagens dyk. Vi overvejede at køre til Studstrupværket, men valgte Dråby.

Herefter startede vi på en herlig sightseeing af et hyggeligt sommerhusområde, en dejlig flot køretur ved stranden førend campingpladsen ved Dråby. Vi passerede campingpladsen og forbi stedet ved Holmestenen og gjorde stop for enden af stranden, med udsigt til Jernhatten. Uheldigvis havde vindretningen set vores hensigt og havde selvfølgelig ændret retning. Igen måtte vi sande at der med en del blæst og bølger, nok kunne findes et bedre dykkersted.

Sangstrup klint var vores næste bud, da den jo ligger ganske flot og burde have fralandsvind. Jimmi lavede en kontrolopringning inden vi igen begav os ud på ”Tour de Djursland”. Vi fik set det flotte landskab på Djursland og ankom til Sangstrup klint.

Vejrguderne havde ikke opdaget vores nye plan og så fik vi hurtig grejet op til et dyk med fralandsvind.

Tina og børnene var vores landteam, som holdt øje med os på bedste vis

Julie og Dennis (han hedder altså Daniel, men jeg er ikke så god til at huske navne) blev beordret til at skulle svømme forrest, så Jimmi kunde holde øje med dem. Jeg selv skulle følge bagtrop, hvilket også gik fint et par minutter. Herefter så jeg blot skyggen af nogle grønne finner og væk var de tre unge dykkere.

Heldigvis havde vi på forhånd aftalt at Jimmy var dykkerleder og hvis jeg ”blev væk”, skulle jeg klare mig selv. Om det var deres plan at svømme fra mig, har de ikke indrømmet, men jeg er overbevist om at de slog hastighedsrekord ud af bugten. De vendte først tilbage igen efter 50 minutter.

Jimmi havde jo overflade bøje med, så han kunne nemt spottes selvom at han på et tidspunkt var ude i horisonten.

I mellemtiden fik jeg genoplevet hvordan salat og kalklabyrinter ser ud.

Sigten var fantastisk i forhold til mine tidligere dyk på stedet.

Ved 13:30 tiden var alle tilbage på land og vi fik et velfortjent måltid, med herlige chokolade muffins til dessert, som Daniel havde bagt til os.

Trods vejrgudernes forsøg på at stoppe dykkerturen, fik vi en dejlig dykkertur og hyggelig sammenværd på en af årets første sommerdage.

/Esben