2015-12-19 Messing og hummer ved Egå.

Vores oprindelige plan for en hummertur til Fur, blev forpurret af stærk vind. I stedet blev Plan B iværksat og vi kørte til Egå marina..
Det var lykkes at få tre RSK’er med på ideen om at komme ud at dykke, herefter fyldte vi båden op med Poseidondykkere og fik dermed alle reduceret vores omkostninger til denne tur.
Vi ankom til Egå marina og mit bomkort var spækket med penge, så bommen sprang op, da den så den sorte Honda med Humberen på krogen.
Lidt mere trægt gik det med at få båden af bådtraileren, da to af de bageste ruller ikke kunne dreje rundt, måske de har ramt en jordknold på en markvej, for der sad stadigvæk masser af jord på rullerne og rullebeslaget.
Efter lidt vridearbejde lykkes det at få båden af traileren.
 
Det var overskyet og en let vind, fejede ind i Egå bugten. Lars var dagens bådføre og fik på bedste vis lagt fra kaj. 


Her sidder de forventningsfulde dykkere klar til dagens tur. Især Jeppe som sidder med den russiske militær hue, er ved at gøre sig mental klar til dagens oplevelser.
Dog skulle selvsamme Jeppe, lige smides af på en anden position tæt ved sejlrenden og den femte grønne afmærkning. 

Her havde Jeppe et stykke arbejde der ikke var gjort færdig, sidst da han var i bugten. Jeppe slog fast at vi andre ikke skulle bekymre os om ham, da der ikke var noget af interesse på dette sted. Sidescanneren viste ellers at der var mange emner på bunden som kunne se ud til at være lavet af materialer, der ikke bare var mudderbund.


Men flinke som vi var, blev Jeppe søsat ene og alene på det hemmelige sted, som han havde haft Jørgen og Michael Aris til at registrere på sidste tur. Jeg er sikker på at Jørgen og Aris, sidder med et stort Jule-smil som går helt om til ørene, da de nu sidder inde med den ”hemmelige position” og slipper for at dele den med Jeppe.
For Jeppe fandt ikke det han havde efterladt på bunden, men blot en mase mudder. Jeppe udtalte senere at ”det er det falske sted” de har givet mig positionen på !
Derfor satte han kurs mod Jeppes Flak hvor Ricky og Jimmy og jeg var blevet sat i vandet.
Ricky havde planer om at lave en fotoserie og jeg havde jomfru-dyk med min nye JJ  Rebreather. Jimmy som jo er godheden selv og en stor pædagog, tog rollen som min Buddy og fulgte mig nøje på første del af dykket. Selv da jeg lige skulle en hurtig tur i overfladen, fulgte Jimmy med  selvom at dette skete hurtigere end de 10 meter i minuttet.
Ned på bunden igen hvor vi mødte Jeppe, som nu var ankommet til messingområdet. Han var straks gået i lag med at finde Naziguld …….. vi andre kalder det messing.
Jimmy spottede en Messing Hummer af den sorte slags.